Søg
Pressemeddelelse

DH: Uværdigt, at private firmaer får provision for handicapbesparelser i kommuner

Pressemeddelelse fra Danske Handicaporganisationer (DH).

DH-formand Thorkild Olesen
FAKTA

Altinget er ikke færdige med at undersøge, hvilke kommuner der har indgået en aftale. De indgåede kontrakter er forskellige og ikke alle bygger på en resultatlønsordning. Her er den foreløbige liste over de kommuner, der har indgået et samarbejde med Brorson Consult eller Trancit:

Hjørring

Vesthimmerland

Rebild

Holstebro

Randers

Favrskov

Silkeborg

Aarhus

Odder

Horsens

Hedensted

Ringkøbing-Skjern

Holstebro

Vejle

Billund

Kolding

Nordfyn

Kerteminde

Nyborg

Odsherred

Allerød

Furesø

Tårnby

Køge

Kilde: Altinget.dk

Mere end hver fjerde kommune hyrer provisionslønnede konsulenter ind til at finde besparelser på handicapområdet, skriver Altinget torsdag. Altingets aktindsigt viser, at firmaerne har set på over 800 borgersager.

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Det lugter af uværdige besparelser. Jeg tvivler på, at fx 300 menneskers handicap og behov i Silkeborg har ændret sig på samme tid. Og er borgerne blevet hørt, når de provisionslønnede konsulenter har gennemgået deres sag? Kommunerne er presset økonomisk, men denne manøvre må balancere på kanten af loven.”

Thorkild Olesen, formand for Danske Handicaporganisationer (DH), udtaler:

”Der er behov for større tillid mellem menneske og system. Men når nogle kommuner hyrer konsulenter ind til at gennemgå sager med besparelser for øje, svækker det tilliden gevaldigt. Man kan godt gøre ting både bedre og billigere, men det her lugter af besparelser. Hvis du bliver flyttet fra din bolig, får dårligere hjælpemidler eller mister et godt aktivitetstilbud mod din vilje, gavner det sjældent din livskvalitet.”

Fakta: Mistillid til systemet

  • Mennesker med handicap har mindre tillid til, at kommunen yder den hjælp, man har ret til, sammenlignet med mennesker uden handicap (VIVE 2017).